Wednesday, 28 September 2011

AnAk2 mAzLan & keLuArGa mAzLan

aslamualaikum....
mlm nie tibe2 je aku nk cite pasal famly aku...hahaha..
x tau la kenapa..mungkin sebab ak rindu sgt2 kowt kat diorng,hehehe..

al-Kesah PERTAMA nye berbunyi mcm nie tau....
MAZLAN BIN ALI d beri nama...nie abah aku...kalo korng nak tau abah aku nie spoting tau..
abah ak jgk sgt cakna pada ank2 die..
bda yg ak paling aku respect dekat abah aku nie,care die didik anak2 die..
korng tgk la aku...bgus an2,,hahahahaha
walopon die x rpat mcm mn aku rapat dgn mak aku,tp abah aku sentiasa ade dgn aku,time aku senang @susah..
satu lagi kalo korng nk tahu,abah aku nie dulu penyayi tau...hahaha..
dulu band diorng da siapkn album kat kl..tp nk buat mcm mn an,tuhan tahu segalanya..
& band abah aku tuh hnye sekerat jalan jer..
tp aku pandai main gtar dgn nyanyi pon sebab abah aku yg ajar...hahaha...
sbb tuh la suara ak sedap..sbb ikot abah aku..hahaha(persan suara sedap)
papepon,aku sungguh bertuah sebb bg abah yg terbaik utk kami...
Aku plak,SAYANG sgt2 dekat abah aku...

Al-kesah ke dua-nama d beri NORIZA BINTI DAUD...
NIE die mak aku...kalo korng nk thu aku nie anak mak sebenarnye..hahahaha..(muke je ganas,tp ank mak)
mak aku nie sgt rapat dgn aku...kalo korng nk thu sampai skrng ak masih tdow dgn mak aku..hahahaha..(lawak an??)
mak aku nie sgt2 baik tau...die salalu pentingkan anak2 die..
yg aku x boleh tahan dgn kate2 mak aku die cakp
(hidup die sebenarnya adalah utk anak2 die,,)
susah mcm mn pon die mencari rezeki utk kami,die semangt sebb nk bhgia kan kami,
& bagi semua ape yg anak2 die nak..
mak aku nie,jenis yg x sku tgk anak2 die susah...
sumpah aku syg mak aku sgt2...
mcm mn la hidup aku tanpa mak aku...\n satu lagi kalo korng nk thu,muka adek bradek aku,
aku sorng je yg same dgn muka mak aku..yg lain semua ikot abah aku..
sbb 2 lah aku nie anak mak..hahahahaha
pape PON,AKU SAYANG SGT2 MAK AKU :)

AL-kesaH KE-3
NAMe d beri MOHD SAFIQ ADAM BIN MAZLAN..
nie kalo korng nk thu abang aku...die da kawen tau..da ade ank sorunk da tau...hehehe
kawen muda kate kan..pasal abang aku nie,kalo korng nk thu,
aku dgn die,dri kecik lagi mmg x boleh d pisahkn..
d mana ade aku,d situ ade abg aku,n d mana ade abg ak,d stu la ade ak..
ak dgn die didik dri kecik lagi mcm 2..aku dgn die lau gadoh pon gadoh kejap je tau..
die syg sgt2 kat aku,,lagi satu die nie abg yg bertanggunjawab..
die nie jenis yg tolol2 orng nye..kepala mmg masok air,,,sampai da ade ank pon perangai still same..
abg aku nie baik tau...die jg adik2,fmly aku...
die pon pndai main gtar,&nyanyi..
tp suare die lagi sedap dri suare aku...hahahaha
die sgt memahami aku..aku mmg x boleh pisah kowt dgn dia..hahahaha..
aku SAYANG abg lONG AKU!!!


AL-kesah ke-4
pasal aku..x payah la an....nanti pasal aku,aku crite sndri k???hhahahaha

AL-KesaH KE-5
nama d beri NUR AISYA AZLIN BINTI MAZLAN.
NIE die adik pompuan akU..
SKUNG nie tgh belajar dekat (kptm kota bharu)
aku isau gak bdax nie..ye la  xpenah hiduh jauh dgn fmly...
tp aku yakin r die boleh jge diri dia..
yg lucu pasal adek aku nie,dulu aku slalu gaduh dgn die..aku nie suka buli die..
tapi bila da besar skung nie aku jd rapat dgn die..
dan die ckp aku lah abg yg paling memahami dia..hahaha(bngga gtu aku.)
die nie manja cikit..die rapat dgn abah aku,
n yg paling aku suka pasal adek aku nie..
die pndai masak,rajin dop dapur..
time aku balik,mmg die la jd mangsa aku,(jd orng gaji aku)hahahaha
tP akU sAYANG ADEK AKU NIE!!!HEHEHEH :)

AL-KESAH YG KE- 6
nama di beri NUR ALIYA AZLIN BINTI MAZALAN..
ni adek bongsu aku tau...
korng nk tau x,macm mn persaan aku bila aku d beri thu ak nk dapat adek baru??
mase tuh aku form 5..nk exam spm kowt..tibe2 adek aku call,ckp mak aku mengandung...
mase tuh jgk aku menanges,,ye la aku x penah tau dukung adek kecik,,sbb kami membesar dlm umur yg rapat2,pas 2 x penah rase mcm mn perasaan nk dapt adek baru...mmg suka giler aku,
aku trus call mak aku,tnye btol ke x,,n mak aku ckp btol..menangis aku...hahahahaha..
skung nie umur die da nk masok 4 tahun..
bdak nie mmg bnyak mulut,dia pndai ckp dulu dri bejaln,,
kalo korng duduk dgn die mmg penat la nk layan mulut die..hahahaha
bdak nie cerdik sgt2..hahahaha...
aku suka lepak dgn die bila aku stress,,hahah...
da la comel,pipi cubyy...hahaha....

waaaaaaa ni la FAMLY saya..sy ade 4 orng adek bradek je..
bab kate mak sy..kamu da x de sape2 da dalm dunia nie selain 4 orng adek beradek nie..
dan jangan lah kamu semua bergaduh sesama sendri...
(ok mak sy akn ingt slalu pesan mak nie..hehehe)




(I LOVE MY FAMILY)

No comments:

Post a Comment